Nedeljska sladica: Crème brûlée

Sladica, ki vas odnese v brezčasje.

Objavljeno
18. januar 2018 12.38
Teja Pirjat
Teja Pirjat
Sestavine:
  • 300 ml mleka (3,5 %)
  • 250 ml sladke smetane
  • 5 rumenjakov
  • 100 g sladkorja
  • sladkor v prahu


Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 120 °C. Mleko in smetano zavremo in odstavimo.
  2. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepamo 5-10 minut, da dobimo svetlo kremo. Vanjo nato vmešamo malo mleka in smetane, razmešamo in počasi prilivamo še preostalo mešanico mleka in smetane.
  3. Nalijemo v manjše ognjevarne posodice ter pečemo 45 minut.
  4. Ko se krema ohladi, postavimo posodice za 2 uri v hladilnik.
  5. Nato creme brulee potresemo s sladkorjem v prahu. Pečico segrejemo na 250 °C (z zgornjim gretjem). Posodice postavimo na najvišje vodilo pečice in pustimo 5 minut, da se sladkor zapeče.
Posladkajte se še tako: Kakijev parfait s chia pudingom