Skutna torta s stevijo
Uporabite pekač premera 26 cm.
Sestavine:
testo:
- 200 g moke
- žlička pecilnega praška
- 1,5 žličke stevije v prahu
- pol žličke nastrgane lupinice
neškropljene pomaranče
- 80 g masla
- jajce
- 3 žice mleka
- 750 g skute, 3 rumenjaki
- 1,5 žličke stevije v prahu
- 60 g praška za vaniljev puding
- 150 g sončninčnega olja
- 5 dl mleka
- moka za delovno površino, maslo za pekač
Priprava:
- Za testo temeljito vgnetemo vse sestavine, da se povežejo, in vsaj 30 minut pustimo počivati v hladilniku.
- Pečico vključimo na 200 stopinj.
- Pekač dobro namastimo in ga obložimo s testom, ki smo ga vzeli iz hladilnika in razvaljali. Iz njega naredimo tudi obod.
- Za nadev zmešamo vse sestavine razen mleka, to dolivamo postopoma na koncu in ves čas mešamo, da dobimo homogeno zmes.
- Napolnimo testeno oblogo v pekaču, pogladimo in v ogreti pečici pečemo nekaj več kot uro.
Namig: Če začne skuta prehitro temneti, jo pokrijemo z alufolijo.