Odprta kuhinja: Čokoladno srce z viskijem

Pust in z njim vsesplošno rajanje je za nami, pred nami pa že praznik zaljubljencev. Tukaj najdete prvo vajo v slogu.

A.S.H.
sre, 10.02.2016, 15:00

Sestavine:

torta:

  • 150 g navadne temne čokolade 
(vsaj 70 odstotkov kakava)
  • 150 g neslanega masla
  • 2 jajci
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 125 g moke
  • 7,5 g pecilnega praška
  • 50 ml viskija
okras:
  • sladkor v prahu
  • 125 g grobo naribane čokolade


Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pripravimo pekač v obliki srca in ga obložimo s peki papirjem.
  2. Na vodni pari stopimo čokolado in maslo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se zmes malo ohladi.
  3. V drugi posodi dobro zmešamo jajca in sladkor. Med mešanjem nežno vsipamo še moko in pecilni prašek, dokler ne dobimo gladkega testa.
  4. Testo pretresemo v pekač, ga poravnamo in pečemo 35 minut, dokler ne naraste. Pomembno je, da se na torti naredi skorjica, sredica pa ostane kremasta.
  5. Pustimo, da se torta v pekaču ohladi, potem pa jo vzamemo ven.
  6. Položimo jo na okrasni krožnik in po njej počasi polijemo viski. Počakamo vsaj eno uro, da se dobro vpije, še bolje pa bo, če torto pustimo stati čez noč.
  7. Preden jo postrežemo, jo posujemo s sladkorjem v prahu in z naribano čokolado.


Koristen nasvet: Ali je sredica ostala kremasta, preskusimo tako, da z nožem prebodemo torto, in če ven potegnemo še malo lepljivega, smo dosegli cilj.

Prijavi sovražni govor