Sestavine:
torta:
- 150 g navadne temne čokolade (vsaj 70 odstotkov kakava)
- 150 g neslanega masla
- 2 jajci
- 250 g sladkorja v prahu
- 125 g moke
- 7,5 g pecilnega praška
- 50 ml viskija
- sladkor v prahu
- 125 g grobo naribane čokolade
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pripravimo pekač v obliki srca in ga obložimo s peki papirjem.
- Na vodni pari stopimo čokolado in maslo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se zmes malo ohladi.
- V drugi posodi dobro zmešamo jajca in sladkor. Med mešanjem nežno vsipamo še moko in pecilni prašek, dokler ne dobimo gladkega testa.
- Testo pretresemo v pekač, ga poravnamo in pečemo 35 minut, dokler ne naraste. Pomembno je, da se na torti naredi skorjica, sredica pa ostane kremasta.
- Pustimo, da se torta v pekaču ohladi, potem pa jo vzamemo ven.
- Položimo jo na okrasni krožnik in po njej počasi polijemo viski. Počakamo vsaj eno uro, da se dobro vpije, še bolje pa bo, če torto pustimo stati čez noč.
- Preden jo postrežemo, jo posujemo s sladkorjem v prahu in z naribano čokolado.
Koristen nasvet: Ali je sredica ostala kremasta, preskusimo tako, da z nožem prebodemo torto, in če ven potegnemo še malo lepljivega, smo dosegli cilj.