Odprta kuhinja: Krhki flancati

Če komu pride prav, še recept za navadne krhke flancate, ki je bil v minulih dneh deležen veliko obiska na naši spletni strani. Avtorica je Milena Marolt.

Objavljeno
05. februar 2016 11.57
K. C. R.
K. C. R.
Sestavine:
  • 60 dag bele moke
  • 5 rumenjakov, 5 žlic sladke smetane
  • 7 žlic vina (če je zmes trda, dodamo več vina)
  • 2 žlici sladkorja, pol žličke soli
  • sok pol limone, olje za cvrtje
  • sladkor v prahu za posip


Priprava:

  1. Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo, nato naj počiva pol ure.
  2. Potem ga čim tanjše razval­jamo, s koleščkom narežemo pravokotnike, v vsak pravokotnik naredimo tri vzporedne zareze in pazimo, da rob ostane cel.
  3. V roki trakove prepletemo in spustimo v vroče olje.
  4. Ocvrte flancate posujemo s sladkorjem v prahu.