- 260 g bele moke, 50 g mletih mandljev
- 1/3 žličke pecilnega praška
- 150 g hladnega masla, 120 g sladkorja
- jajce
- nekaj kapljic mandljeve arome (po želji)
- jajčni beljak
Priprava:
- V posodi zmešamo moko, mandlje in pecilni prašek.
- Na koščke narezano maslo zmešamo s sladkorjem. Zmesi dodamo jajce in po želji mandljevo aromo.
- Potem vmešamo zmes suhih sestavin in ugnetemo testo.
- Zavijemo ga v prozorno folijo in pustimo v hladilniku počivati 45 minut.
- Pečico vključimo na 180 stopinj.
- Ohlajeno testo razdelimo na 3 dele in 2 dela shranimo v hladilniku, da se ne zmehčata.
- Testo razvaljamo na nekaj milimetrov debelo, s piškotnim modelčkom izrežemo srca in jih polagamo na peki papir.
- Spodnji del enega srca malce premažemo z jajčnim beljakom in čez položimo drugo srce. Ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa.
- Piškote pečemo približno 10 minut oziroma do svetlo rjavih robov. Pečene ohladimo in ponudimo.