- manjši por
- srednje velik koren
- 1/3 cvetačne glave
- 24 g suhih gob šitake
- 3-4 stroki česna, toliko tudi ingverja
- 150-200 g tofuja
- 2 srednje pekoča feferona
- 2-3 žlice paste miso
- 4-5 svežih kozic
- 100 g rezancev soba
- manjša pest suhih alg
Priprava:
- V večjo posodo za juho položimo šitake in jih prelijemo z 1,5 litra mrzle vode.
- Počasi segrevamo do vrelišča in kuhamo še 10 minut. Odstavimo posodo z ognja, šitake narežemo na koščke in jih vrnemo v vodo.
- Dodamo še na koščke narezano zelenjavo in vse skupaj kuhamo le toliko časa, da ostane zelenjava hrustljava.
- Rezance soba kuhamo v vreli vodi 8-10 minut.
- Alge namočimo v mlačno vodo za 10 minut in potem odcedimo.
- Tofu narežemo na koščke.
- Kozice na hitro popečemo na olju v vroči ponvi.
- Juho odstavimo, in ko neha vreti, ji dodamo na koščke narezan tofu, namočene alge, kozice in rezance soba.
- V zajemalko jušne osnove zamešamo pasto miso in jo dodamo juhi. Dobro premešamo in juha je pripravljena.
Koristen nasvet: Pomembno je, da zelenjave ne razkuhamo preveč.
Opomba: Juha ne sme vreti, ko ji dodamo pasto miso.