Pohane šnite v kockah
... ali nabodala s kruhom in sadjem. Za dva
Sestavine:
- večji kos nekaj dni starega (mlečnega) belega kruha
- 2 jajci, 2 žlici mleka, ščep soli, pol stroka vanilje
- žlica ghee ali navadnega masla za peko
- banana, nekaj svežih borovnic in malin
- 3-6 paličic za ražnjiče
- za sladkosnede še sladkor v prahu
Priprava:
- Kruhu najprej obrežemo skorjo in ga narežemo na 2,5-centimetrske kocke (približno 9 na jedca).
- Jajci razmešamo z mlekom, soljo in semeni, postrganimi iz vaniljevega stroka. Narežemo banano, operemo ter odcedimo borovnice in maline.
- Segrejemo maslo v ponvi, namočimo kocke v jajčno mešanico in odcejene popečemo z vseh strani, da rahlo porjavijo.
- Za otroke pečene kocke nabodemo izmenično s sadjem na paličke, za odrasle pa jih stresemo na krožnik in dodamo sadje. Ponudimo še tople s sladkorjem, ki si ga vsak potrese sam.
Namig: Če bomo postregli več gostom, segrejemo pečico na 100 stopinj in vanjo postavimo pekač, obložen s papirjem za peko. Takoj ko spečemo prvo »rundo« kock, jih preložimo v pečico, da ostanejo tople do serviranja.