Čemažev pesto in zeleni šparglji
Oboje eno samo zdravje. Sestavine so za enega jedca
Sestavine:
- šop zelenih špargljev
- pesto
- velik šop čemaža, pest orehov (50 g), nariban parmezan (5-6 zvrhanih žlic), oljčno olje (0,5-1 dl), žlica limonovega soka, beli poper iz mlinčka, sol
Priprava:
- Najprej naredimo čemažev pesto. Čemaž operemo in osušimo ter narežemo. Z drugimi sestavinami ga zmeljemo v pokončnem mešalniku in počasi prilijemo toliko olja, da je pesto mazav. Solimo in popramo.
- Šparglje kuhamo 5-6 minut, odcedimo in položimo na krožnik, prelijemo z nekaj žlicami pesta in (je lepo, ni pa nujno) potresemo s čemaževimi cvetovi.
- Zraven v skodelici ponudimo še nekaj pesta.
Namig: Če je pesta preveč, napolnimo kozarček, potlačimo in po vrhu zalijemo z oljčnim oljem. Hranimo v hladilniku.