Odprta kuhinja: Čemažev pesto in zeleni šparglji

Slavka Ilich v današnji Odprti kuhinji že predstavlja majsko - rajsko kuharijo. Pa dober tek!

Objavljeno
28. april 2016 20.16
Slavka Ilich
Slavka Ilich

Čemažev pesto in zeleni šparglji
Oboje eno samo zdravje. Sestavine so za enega jedca


Sestavine:

  • šop zelenih špargljev
  • pesto
  • velik šop čemaža, pest orehov (50 g), nariban parmezan 
(5-6 zvrhanih žlic), oljčno olje (0,5-1 dl), žlica limonovega soka, beli poper iz mlinčka, sol


Priprava:

  1. Najprej naredimo čemažev pesto. Čemaž operemo in osušimo ter narežemo. Z drugimi sestavinami ga zmeljemo v pokončnem mešalniku in počasi prilijemo toliko olja, da je pesto mazav. Solimo in popramo.
  2. Šparglje kuhamo 5-6 minut, odcedimo in položimo na krož­nik, prelijemo z nekaj žlicami pesta in (je lepo, ni pa nujno) potresemo s čemaževimi cvetovi.
  3. Zraven v skodelici ponudimo še nekaj pesta.


Namig: Če je pesta preveč, napolnimo kozarček, potlačimo in po vrhu zalijemo z oljčnim oljem. Hranimo v hladilniku.