OŠ Simona Jenka Kranj, skupina Kranjski štrukeljčki: Lara Osterman, Nika Velikonja, Val Soklič, Primož Fende in mentorica Irena Hudobivnik
NEKOČ
- testo
- 4 jajca, 1,2 l mleka, moka, sol, sladkor
- nadev
- 0,5 kg ribane kaše, 2 jajci, 7 dag surovega masla
- 5 velikih žlic marelične domače marmelade
- preliv
- 200 g kisle smetane, 2 jajci
- Zmešamo vse sestavine za testo in spečemo malce debelejše palačinke.
- Ribano kašo skuhamo v osoljeni vodi na zmerni temperaturi in med kuhanjem mešamo.
- Ko se kaša ohladi, ji primešamo zmehčano maslo, razžvrkljano jajce in marmelado.
- Z nadevom namažemo palačinke, jih zrežemo na tretjine, damo v lončene posodice in prelijemo s prelivom.
- Pečemo v pečici pri 200 stopinjah 10 do 15 minut in postrežemo še vroče.
DANES
- narezana palačinka
- 2 žlici marelične marmelade
- kisla smetana za po vrhu
- nekaj žlic kuhane ribane kaše z maslom
- Po plasteh nalagamo v kozarec: kaša, marmelada, palačinke, marmelada, smetana. In postrežemo kot sladico.