Petkov namig za kosilo: Metuljčki s koromačem in panceto

Z dišečo kraško panceto so najboljši; priprava 5 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
16. junij 2015 11.02
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

1 koromač

vsaj 4 večji zreli paradižniki ali 2 pločevinki vloženega paradižnika

100 g pancete v kosu

manjša čebula

sol

400 g testenin

 

Priprava:

V visok lonec nalijemo vodo za testenine in pristavimo.

Medtem za omako narežemo panceto na manjše kocke, čebulo nasekljamo in vse popečemo v ponvi. Dodamo narezan paradižnik, premešamo in pokrito kuhamo 5 minut.

Zdaj bi morala voda v loncu že vreti, zato jo solimo in vanjo stresemo testenine.

Koromač prerežemo, izrežemo trši stržen in narežemo na rezine ali kocke. Liste prihranimo za okras.

V omako stresemo narezan koromač, po potrebi dolijemo vodo in kuhamo še največ 5 minut. Solimo.

Kuhane testenine stresemo v omako, premešamo in takoj ponudimo s sezonsko solato.