Petkov namig za kosilo: Mineštrica z lososom in koromačem

Nežna in dišeča; priprava 5 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
22. oktober 2014 13.53
MINEŠTRICA Z LOSOSOM
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

1 koromač

2 stroka česna

4 sveži paradižniki pelati ali pol pločevinke vloženega paradižnika

2 korenčka

liter ribje ali zelenjavne jušne osnove

100 g jušnih testenin (za italijanske mineštre)

250 g fileja lososa (koščkov)

sol

žlica oljčnega olja

 

Priprava:

Paradižnik, korenček in koromač narežemo, stresemo v lonec in prav na kratko popražimo.

Prilijemo jušno osnovo ali vodo in pokrito kuhamo, da voda zavre.

Zdaj v juho zakuhamo testenine in dodamo koščke lososa, znova zavremo in kuhamo, da se testenine zmehčajo.

Nazadnje juho solimo, začinimo s strtim česnom in oljčnim oljem ter ponudimo.

Po juhi se prileže endivija s krompirjem in fižolom ter sadje.