Petkov namig za kosilo: Rakci na žaru z omako

V pričakovanju sezone piknikov ponujamo odličen prigrizek. Priprava vam bo vzela 15 , čas peke 
5 minut.

Objavljeno
22. april 2016 20.06
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 600 g repkov kraljevskih kozic brez oklepa (kuhanih)
  • 2 bučki
  • 2 vejici češnjevih paradižnikov
  • sol, poper
  • limona

Priprava:

  1. Kraljevske kozice oplaknemo in dobro osušimo. Bučko narežemo na kocke.
  2. Na paličice izmenjaje nataknemo kocko bučke, češnjev paradižnik in repek rakca, da porabimo vse sestavine.
  3. Nabodalca rahlo začinimo s soljo, poprom, naoljimo z oljčnim oljem in nad srednjem močnim ognjem na direktnem žaru ali v ponvi v kuhinji 4-5 minut pečemo na obeh straneh.
  4. Pečena nabodalca prelijemo z oljčnim oljem in limonovim sokom in ponudimo po špinačni juhi z rikoto, z omako, na primer iz pečenih zelenih paprik, iz avokada ali poljubno sladko-kislo omako.

Namig: Zraven se prileže paradiž­nikova solata.