Petkov namig za kosilo: Ribji file v limonovi omaki 
s kaprami

Najbolje bo kosilo izpado, če boste uporabili sveže ribe. Jed bo pripravljena v 10 minutah. Pa dober tek!

Objavljeno
31. december 2015 13.23
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 4 večji ribji fileji (losos, brancin, orada, panga, oslič, pogojno postrv)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • 30 g vloženih kaper
  • strok česna
  • sok večje sočne limone, sicer iz dveh limon
  • pol šopka peteršilja
  • timijan, rožmarin, sol


Priprava:

  1. V ponvi segrejemo maslo in v njem kapre, česen, peteršilj, limonov sok, timijan in rožmarin. Omako odstavimo, prelijemo v skodelico in prihranimo.
  2. Fileje ribe začinimo s soljo, poprom.
  3. V isto ponev potem nalijemo malo oljčnega olja in v njem opečemo ribje fileje na vsaki strani po 2 minuti (odvisno od debeline, losos bo najbrž potreboval kakšno minuto več) nad srednje močnim plamenom.
  4. Pečene fileje naložimo na krožnik in prelijemo z omako.


Namig: Ponudimo z njoki in veliko skledo sezonske solate, na primer zelene solate z naribanim korenjem.