- 4 večji ribji fileji (losos, brancin, orada, panga, oslič, pogojno postrv)
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 30 g vloženih kaper
- strok česna
- sok večje sočne limone, sicer iz dveh limon
- pol šopka peteršilja
- timijan, rožmarin, sol
Priprava:
- V ponvi segrejemo maslo in v njem kapre, česen, peteršilj, limonov sok, timijan in rožmarin. Omako odstavimo, prelijemo v skodelico in prihranimo.
- Fileje ribe začinimo s soljo, poprom.
- V isto ponev potem nalijemo malo oljčnega olja in v njem opečemo ribje fileje na vsaki strani po 2 minuti (odvisno od debeline, losos bo najbrž potreboval kakšno minuto več) nad srednje močnim plamenom.
- Pečene fileje naložimo na krožnik in prelijemo z omako.
Namig: Ponudimo z njoki in veliko skledo sezonske solate, na primer zelene solate z naribanim korenjem.