Petkov namig za kosilo: Sardele v pečici s paradižnikom in mocarelo

Izberite večje sardele; priprava 15 minut, čas peke 10–15 minut

Objavljeno
23. september 2015 14.37
SARDELE V PEČICI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

750 g sardel

3 čebule

5 večjih paradižnikov

2 veliki kroglici mocarele

bazilika

sol

oljčno olje

 

Priprava:

Rdečo čebulo narežemo na kolobarje in položimo na dno višjega pekača. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Paradižnike in mocarelo narežemo na tanke rezine in prihranimo.

Zdaj se lotimo sardel. Odstranimo jim glave, drobovino, jih oluskamo in oplaknemo v osoljeni vodi.

V pekač na čebulo položimo sardele, vmes pa položimo rezine paradižnika in mocarele.

Tu pa tam dodamo še list bazilike in vse skupaj rahlo posolimo. Potisnemo v segreto pečico in pečemo 10–15 minut.

Ponudimo z zeljno solato.