4 večji krompirji
2 bučki
1 paprika
sol, peteršilj
1 čebula
8 jajc
2 stroka česna (ali nekaj stebel mladega/divjega česna)
Priprava:
Krompir temeljito umijemo, olupimo in narežemo na majhne kocke. Stresemo ga v višjo ponev, dodamo žlico ali dve olja in pražimo nekaj minut. Prilijemo pol kozarca vode in pokrito dušimo 5 minut, da se krompir že skoraj zmehča. Vmes nekajkrat premešamo.
Narežemo bučki, papriko in česen. Stresemo v ponev h krompirju in dušimo še 3 minute. Solimo.
Jajca v posodici razžvrkljamo in prelijemo po zelenjavi. Z lopatico mešamo, da jajca zakrknejo. Nazadnje jed bogato potresemo s peteršiljem in ponudimo z okisano rdečo peso.
Različica: Jed je zelo zdravilna, če proti koncu dodamo narezana stebla in listke cikorije ali mlad česen, por.