- 400 g testenin
- 6 filejev atlantskega sleda
- 2 čebuli
- 2 korenčka
- sol
- oljčno olje
- 2 pločevinki vloženega paradižnika
- peteršilj
Priprava:
- Čebulo in korenje narežemo, stresemo v širšo posodo, dodamo oljčno olje in pražimo 3 minute.
- Dodamo vložen paradižnik in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.
- Velik lonec vode pristavimo.
- Posebej v ponvi na manjši količini olja popečemo slanikove fileje. Pečene fileje slanikov vstavimo v omako in kuhamo dalje 5 minut. Pri tem se ribje meso skoraj razpusti, omaka pridobi krepak okus po ribi in zaradi čebule nekoliko sladkast pridih. Po okusu solimo.
- Krop solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
- Kuhane testenine odcedimo, stresemo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine, in krepko premešamo.
- Jed potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo z zeljno solato.