Ponedeljkov namig za kosilo: Enolončnica z lisičkami in ajdovo kašo

Z nedeljskega izleta ali sobotne tržnice; priprava 10 minut, čas kuhanja 15–20 minut.

Objavljeno
10. november 2014 10.37
ENOLONČNICA Z LISIČKAMI
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:

1 čebula

150 g lisičk

3 krompirji

četrt gomolja kolerabe

četrt gomolja zelene

pol cvetače

2 korenčka

2 lista lovorja

peteršilj, sol, poper, majaron, šetraj, timijan

2 pesti ajdove kaše

voda ali bistra juha

žlička masla

 

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na majhne kose.

Drugo zelenjavo očistimo, umijemo in vse skupaj narežemo na primerno majhne kose.

Gobice le očistimo in narežemo, ne prav drobno.

V lonec stresemo čebulo, dodamo maslo in na hitro prepražimo.

Dodamo zelenjavo in gobe ter krepko pražimo 2 minuti.

Prilijemo vodo ali juho, dodamo ajdovo kašo.

Vse skupaj bogato začinimo, zavremo in na šibkem ognju kuhamo največ 15 minut.

Juho na koncu solimo po okusu, obilno potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo. Za poobedek je jabočna čežana s piškotom.