Sestavine:
1 čebula
150 g lisičk
3 krompirji
četrt gomolja kolerabe
četrt gomolja zelene
pol cvetače
2 korenčka
2 lista lovorja
peteršilj, sol, poper, majaron, šetraj, timijan
2 pesti ajdove kaše
voda ali bistra juha
žlička masla
Priprava:
Krompir olupimo in narežemo na majhne kose.
Drugo zelenjavo očistimo, umijemo in vse skupaj narežemo na primerno majhne kose.
Gobice le očistimo in narežemo, ne prav drobno.
V lonec stresemo čebulo, dodamo maslo in na hitro prepražimo.
Dodamo zelenjavo in gobe ter krepko pražimo 2 minuti.
Prilijemo vodo ali juho, dodamo ajdovo kašo.
Vse skupaj bogato začinimo, zavremo in na šibkem ognju kuhamo največ 15 minut.
Juho na koncu solimo po okusu, obilno potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo. Za poobedek je jabočna čežana s piškotom.