Ponedeljkov namig za kosilo: Krepka juha s svežo repo

Imenitna jed po receptu s. Vendeline; priprava 10 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
26. januar 2015 10.32
KREPKA JUHA S SVEŽO REPO
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

 

Potrebujemo:

večja sveža repa ali dve manjši

2 krompirja

manjši korenček

sol, poper, muškatni orešček, mleta kumina

2 žlici ocvirkov

 

Priprava:

Repo olupimo in narežemo na kocke. V manjši količini slane vode jo skuhamo do mehkega.

Krompir olupimo, korenje pa ostrgamo, narežemo in v drugi posodi v manjši količini slane vode prav tako skuhamo do mehkega. Vse kuhane sestavine zatem združimo v enem loncu, popramo, začinimo z muškatnim oreščkom in kumino, po potrebi prilijemo vodo in zelenjavo pretlačimo, da dobimo gosto kremno juho.

Posebej segrejemo ocvirke in jih nazadnje vmešamo v juho, da dobi značaj.

Po juhi postrežemo solato iz kuhane govedine, obogateno s kuhanim grahom, vloženo papriko, gobicami, kockami sira in drugimi dodatki po okusu.