Ponedeljkov namig za kosilo: Paradižnikova omaka s čičerko in papriko

Za brezmesno kosilo; priprava 5 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
13. april 2015 09.45
PARADIŽNIKOVA OMAKA
Mojca Koman
Mojca Koman

 

Sestavine: 

pločevinka vložene čičerke

pločevinka vloženega paradižnika

žlica oljčnega olja

3 sveže paprike ali 25 g suhe paprike

manjši feferon

2 večji čebuli

sol, poper

 

Priprava:

Svežo papriko narežemo na trakove ali suho namočimo v manjši količini vode.

Čebulo narežemo in damo v večjo ponev ali kozico. Na hitro popražimo na žlici olja. Dodamo papriko, pražimo minuto, nato prilijemo paradižnik iz pločevinke, vloženo čičeriko, začinimo s soljo, poprom, feferonom in pokrito kuhamo 20 minut. Po potrebi prilijemo malo vode. Med kuhanjem večkrat premešamo. Dobiti moramo gosto omako.

Ponudimo ob kuhanem bulgurju in veliki skledi sezonske solate, na primer radiča s trdo kuhanim jajcem.