Ponedeljkov namig za kosilo: Pehtranovi mafini

Za 12 mehkih in aromatičnih; priprava 10 minut, čas peke 25–30 minut

Objavljeno
19. julij 2015 15.40
PEHTRANOVI MAFINI
Mojca Koman
Mojca Koman
Suhe sestavine:

280 g moke

2 žlički pecilnega praška

pol žličke sode bikarbone

Mokre sestavine:

150 g sladkorja

jajce

80 g tekočega masla (maščobe)

3 dl jogurta

in še ...

svež pehtran, mleti sladkor za okras

 

Priprava:

Vejice pehtrana oplaknemo, osmukamo liste in drobno narežemo. Model za mafine namastimo ali v vdolbinice vstavimo papirnate modelčke. Pečico segrejemo na 170 stopinj.

Suhe sestavine zmešamo v prvi posodi.

V drugi posodi zmešamo vse druge (mokre) sestavine.

V drugo posodo k mokrim sestavinam stresemo suhe iz prve posode in hitro gladko zmešamo testo. Dodamo še pehtran in s staromodno žlico za kepice sladoleda na vzmet napolnimo modelčke.

Model porinemo v segreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pečene kolačke pustimo v modelih še 5 minut.

Mlačne mafine, potresene z mletim sladkorjem, ponudimo po paradižnikovi juhi z rezanci in sezonski solati s koruzo.