280 g moke
2 žlički pecilnega praška
pol žličke sode bikarbone
Mokre sestavine:
150 g sladkorja
jajce
80 g tekočega masla (maščobe)
3 dl jogurta
in še ...
svež pehtran, mleti sladkor za okras
Priprava:
Vejice pehtrana oplaknemo, osmukamo liste in drobno narežemo. Model za mafine namastimo ali v vdolbinice vstavimo papirnate modelčke. Pečico segrejemo na 170 stopinj.
Suhe sestavine zmešamo v prvi posodi.
V drugi posodi zmešamo vse druge (mokre) sestavine.
V drugo posodo k mokrim sestavinam stresemo suhe iz prve posode in hitro gladko zmešamo testo. Dodamo še pehtran in s staromodno žlico za kepice sladoleda na vzmet napolnimo modelčke.
Model porinemo v segreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pečene kolačke pustimo v modelih še 5 minut.
Mlačne mafine, potresene z mletim sladkorjem, ponudimo po paradižnikovi juhi z rezanci in sezonski solati s koruzo.