Ponedeljkov namig za kosilo: Pražena (sotirana) zelenjava

Hitro prepražena in še čvrsta postrežena zelenjava. Priprava vam bo vzela 5 minut, peka pa bo trajala 15-20 minut.

Objavljeno
11. december 2015 13.40
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine za štiri osebe:
  • 1/4 kg brstičnega ohrovta
  • manjši brokoli
  • 2 večja korenčka
  • 5 žlic oljčnega olja
  • poper, sol


Priprava:

  1. Vso zelenjavo očistimo, brstičke narežemo na pol, brokoli na socvetja, korenje na kolesca. Stresemo v ponev, pristavimo in začnemo pražiti pri visoki temperaturi.
  2. Po minuti krepko premešamo, prelijemo z oljčnim oljem in pražimo še minuto, največ dve, da se zelenjava le na zunaj opeče, znotraj pa ostane čvrsta.
  3. Solimo, popramo, odstavimo in postrežemo.


Namig: Ponudimo po kolerabni juhi kot prilogo h kuskusu in v pečici pečenim piš­čančjim kračam. Zraven gre okisana rdeča pesa iz kozarca.


Opomba: Res svež brokoli ima mehko in okusno steblo, ki ga lahko jemo kar surovo. Za to jed ga narežite na za prst debele rezine in popražite skupaj z drugo zelenjavo.

Pa dober tek!