Ponedeljkov namig za kosilo: Praženo zelje s tunino in mlado čebulo

Nekaj na hitro in hranljivo; priprava 5 minut, čas kuhanja 10 minut

Objavljeno
18. maj 2015 11.50
Praženo zelje s tunino in mlado čebulo
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

cela glava mladega zelja

4 pločevinke tunine v oljčnem olju

3 mlade čebulice

sol, poper

3 stroki česna ali čemaž

 

Priprava:

Zelje grobo narežemo, na rezine narežemo tudi čebulo in česen ter vse stresemo v večjo globoko ponev. Pristavimo in krepko mešamo nad močnim ognjem, da zelje malenkost oveni.

Dodamo tunino iz pločevinke in nekaj olja ter krepko pražimo še 5 minut.

Nazadnje jed solimo, popramo in ponudimo po kolerabni juhi s popečeno polento in veliko skledo zelene solate s popečenimi bučnimi semeni.

 

Opomba: Čemaž potresemo po jedi prav na koncu.