- 200 g dolgozrnatega (parboiled) riža
- večji svež brokoli ali vrečka zamrznjenega
- korenček
- peteršilj
- lonček tekočega jogurta
- sok limone
- sol, strok česna
Priprava:
- Riž stresemo v lonec, prilijemo vodo, solimo in pokrito kuhamo 10 minut.
- Medtem očistimo brokoli, ga razdelimo na socvetja, stebla narežemo na kocke. Debelejša in trša stebla po potrebi olupimo.
- Ko je riž že napol skuham, mu dodamo ves brokoli in odkrito kuhamo še največ 5 minut. Brokoli lahko ostane tudi malce čvrst, ni treba, da je povsem mehak (razkuhan). Odstavimo, stresemo v solatno skledo in povsem ohladimo. (Če je vode preveč, jo odlijemo in porabimo za juho.)
- Za polivko v posodici zmešamo jogurt, limonov sok, sol in drobno sesekljan česen.
- Na riž naribamo korenček, vmešamo sesekljan peteršilj in prelijemo s polivko. Previdno premešamo in ponudimo kot osvežilno solato ob ocvrtem siru in po juhi iz rdečega zelja.