Ponedeljkov namig za kosilo: Solata iz lubenice, sira feta in mete

Kultna solata za slovo poletju; priprava 5 minut

Objavljeno
28. september 2015 10.59
SOLATA IZ LUBENICE
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

četrtina manjše lubenice

100 g sira feta ali podobnega slanega sira

ščep soli, oljčno olje, sok pol limone

listi sveže mete

Priprava:

Lubenico olupimo, odstranimo večji del semenja in sredico narežemo na kocke. Previdno stresemo v solatno skledo.

Sir prav tako narežemo na kocke in dodamo k lubenici. Sem in tja potresemo še z lističi mete.

Posebej zmešamo sok pol limone, oljčno olje, sol in s tem prelijemo sestavine v skledi.

Osvežilno solato takoj ponudimo kot predjed. Po njej gredo na mizo njoki z bolonjsko omako in zelena solata.

Različica: Dodamo še narezane izkoščičene temne oljke in na tanke lističe narezano rdečo čebulo.