Ponedeljkov namig za kosilo: Šparglji z jajci iz pečice

Za prste oblizniti; priprava 10 minut, čas peke 10–15 minut

Objavljeno
11. maj 2015 10.23
JAJCA ZA SLADOKUSCE
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

300 g zamrznjenega ali svežega oluščenega graha

6 špargljev

1 čebula

3 stroki česna

oljčno olje

pločevinka paradižnika

košček suhega feferona

4 jajca

po želji 2 rezini kuhanega pršuta ali kocke pršuta, salame

 

Priprava:

Šparglje narežemo na manjše kose, blanširamo skupaj z grahom ter preložimo v model. Pečico vključimo na 200 stopinj.

Drobno nasekljamo čebulo in česen ter ju skupaj s pršutom ali panceto, če smo se za to odločili, popražimo v ponvi.

Dodamo pretlačen vložen paradižnik ali na kose narezane sveže paradižnike, posolimo, začinimo s sesekljanim feferonom in na majhnem ognju počasi dušimo največ pet minut.

Zmes naložimo v model k špargljem in grahu, premešamo in povrhu ubijemo jajca, da ostane rumenjak še cel.

Rahlo posolimo, popramo in postavimo v pečico.

Pečemo 10 minut, da beljak zakrk­ne, in takoj ponudimo s kosom dobrega kruha po juhi iz mlade blitve. Za posladek so posladkorjene jagode s smetano.