Sestavine:
300 g zamrznjenega ali svežega oluščenega graha
6 špargljev
1 čebula
3 stroki česna
oljčno olje
pločevinka paradižnika
košček suhega feferona
4 jajca
po želji 2 rezini kuhanega pršuta ali kocke pršuta, salame
Priprava:
Šparglje narežemo na manjše kose, blanširamo skupaj z grahom ter preložimo v model. Pečico vključimo na 200 stopinj.
Drobno nasekljamo čebulo in česen ter ju skupaj s pršutom ali panceto, če smo se za to odločili, popražimo v ponvi.
Dodamo pretlačen vložen paradižnik ali na kose narezane sveže paradižnike, posolimo, začinimo s sesekljanim feferonom in na majhnem ognju počasi dušimo največ pet minut.
Zmes naložimo v model k špargljem in grahu, premešamo in povrhu ubijemo jajca, da ostane rumenjak še cel.
Rahlo posolimo, popramo in postavimo v pečico.
Pečemo 10 minut, da beljak zakrkne, in takoj ponudimo s kosom dobrega kruha po juhi iz mlade blitve. Za posladek so posladkorjene jagode s smetano.