Ponedeljkov namig za kosilo: Testenine v omaki s suhimi paradižniki in sirom feta

Preprosto kosilo za začetek tedna.

Objavljeno
20. marec 2015 13.13
TESTENINE
Mojca Koman
Mojca Koman

Potrebujemo:
400–500 g testenin
125–150 g sušenega paradižnika
v oljčnem olju
200 g sira feta
glavica česna

Priprava:

V velik lonec nalijemo vodo za testenine in počakamo, da zavre.
Očistimo česen, ga stremo ali narežemo in damo v ponev. Dodamo še paradižnike iz kozarčka skupaj z oljem in vse narahlo popražimo. Po potrebi odlijemo malo olja.
Krop solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
K paradižnikom nadrobimo feta sir, premešamo in počakamo, da se raztopi. Kak kos pa naj le ostane cel. Odstavimo.
Kuhane testenine odcedimo in stresemo v ponev. Če želimo bolj kremasto omako, prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine. Takoj ponudimo s skledo osvežilne sezonske solate, na primer iz mešanice mladih solat z redkvicami.