Sredin namig za kosilo: Enolončnica s čičerko in sojo

Tudi vi že komaj čakate poletje? Priprava 10 minut, čas kuhanja 30 minut

Objavljeno
09. marec 2015 09.43
ENOLONČNICA S ČIČERIKO
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

100 g čičerke, 100 g soje

2 papriki, 2 rumena korenčka

1 rdeč korenček, 1 čebula

2 stroka česna

pločevinka paradižnika (paradiž­nikova mezga, pire)

po želji 50 g pancete v kosu (ali slanine)

sol, olje, peteršilj, šetraj

 

Priprava:

Čičerko in sojo vsako posebej čez noč namočimo v vodi. Naslednji dan vodo odlijemo, nalijemo novo, začinimo s soljo, šetrajem in pristavimo v loncu na povišan tlak. Ko zavre, kuhamo še 10 minut.

Medtem čebulo in česen nasek­ljamo, panceto narežemo na kocke ter skupaj prepražimo.

Dodamo na kocke narezano papriko, korenček, paradižnik, prilijemo vodo ali bistro juho, da je zelenjava pokrita, zavremo ter na šibkem ognju kuhamo 20 minut.

Ko v loncu popusti tlak, pokrov odpremo in stročnice z vodo vred zlijemo v juho.

Pustimo, da juha znova zavre, nato jo po potrebi začinimo še s poprom in soljo. Bogato potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.

 

Koristen nasvet:

Lahko uporabimo čičerko iz pločevinke in namesto soje vložen fižol.