Sredin namig za kosilo: Korenčki po poljsko

Z maslenimi drobtinicami; priprava 10 minut, čas kuhanja 10 minut

Objavljeno
10. november 2014 10.45
RIŽ BASMATI S TOFUJEM IN INGVERJEM
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:

6 večjih korenčkov

2 trdo kuhani jajci

2 žlici drobtin

2 žlici masla

po želji peteršilj in druga sveža zelišča

 

Priprava:

Korenje očistimo, narežemo na paličice in jih skuhamo v slani vodi ali soparimo, da se zmehčajo, a še ostanejo čvrste na ugriz.

Naložimo na servirni krožnik in pokrijemo, da ostanejo tople.

Trdo kuhani jajci olupimo, narežemo na drobne kocke in potresemo po korenju. Znova pokrijemo.

Posebej v kozici razpustimo maslo, pridamo drobtine in jih med mešanjem nad šibkim ognjem kratko pražimo, da zlato porjavijo.

Maslene drobtinice potresemo po zelenjavi z jajci in ponudimo kot prilogo k pečenim puranjim zrezkom in krompirjevemu pireju ter motovilcu v solati.

 

Različica: Če imamo na voljo peteršilj in/ali druga sveža zelišča, jih narežemo in vmešamo med drobtine.