6 večjih korenčkov
2 trdo kuhani jajci
2 žlici drobtin
2 žlici masla
po želji peteršilj in druga sveža zelišča
Priprava:
Korenje očistimo, narežemo na paličice in jih skuhamo v slani vodi ali soparimo, da se zmehčajo, a še ostanejo čvrste na ugriz.
Naložimo na servirni krožnik in pokrijemo, da ostanejo tople.
Trdo kuhani jajci olupimo, narežemo na drobne kocke in potresemo po korenju. Znova pokrijemo.
Posebej v kozici razpustimo maslo, pridamo drobtine in jih med mešanjem nad šibkim ognjem kratko pražimo, da zlato porjavijo.
Maslene drobtinice potresemo po zelenjavi z jajci in ponudimo kot prilogo k pečenim puranjim zrezkom in krompirjevemu pireju ter motovilcu v solati.
Različica: Če imamo na voljo peteršilj in/ali druga sveža zelišča, jih narežemo in vmešamo med drobtine.