Sredin namig za posladek: Narastek s koruznim zdrobom, citrusi in rozinami

Najboljši je pravkar pečen. Rahlo ohlajen, dišeč in odličen. Priprava traja 10, 
čas peke pa 20-25 minut.

Objavljeno
18. julij 2016 16.31
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • liter mleka
  • pol žličke soli
  • 150 g instant koruznega zdroba za polento
  • skodelica rozin
  • 2 žlici ruma
  • 2-3 žlice sladkorja
  • 2 jajci
  • 1-2 eko limoni
  • 1-2 eko pomaranči


Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 200 stopinj. Pripravimo si pravokoten model za narastke ali več manjših modelčkov.
  2. V lonec nalijemo mleko, ga solimo, zavremo in zakuhamo zdrob za polento. Med mešanjem kuhamo 2 minuti, nato odstavimo.
  3. V posodici namočimo rozine z rumom.
  4. Posebej stepemo jajci s sladkorjem ter dodamo nastrgano lupinico limone in pomaranče.
  5. V kuhano polento zlijemo jajčno zmes, dodamo rozine in vse dobro premešamo.
  6. Naložimo v model ali modelčke, pogladimo in postavimo v segreto pečico za 20-25 minut.


Namig: Ponudimo po cvetačni juhi s toplo sadno omako, na primer iz svežih robidnic.