- liter mleka
- pol žličke soli
- 150 g instant koruznega zdroba za polento
- skodelica rozin
- 2 žlici ruma
- 2-3 žlice sladkorja
- 2 jajci
- 1-2 eko limoni
- 1-2 eko pomaranči
Priprava:
- Pečico vklopimo na 200 stopinj. Pripravimo si pravokoten model za narastke ali več manjših modelčkov.
- V lonec nalijemo mleko, ga solimo, zavremo in zakuhamo zdrob za polento. Med mešanjem kuhamo 2 minuti, nato odstavimo.
- V posodici namočimo rozine z rumom.
- Posebej stepemo jajci s sladkorjem ter dodamo nastrgano lupinico limone in pomaranče.
- V kuhano polento zlijemo jajčno zmes, dodamo rozine in vse dobro premešamo.
- Naložimo v model ali modelčke, pogladimo in postavimo v segreto pečico za 20-25 minut.
Namig: Ponudimo po cvetačni juhi s toplo sadno omako, na primer iz svežih robidnic.