Sredin namig za kosilo: Ocvrte sardele s cacikijem

Omaka, priloga ali solata; priprava 20 minu

Objavljeno
10. julij 2015 11.25
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
1 sveža kumara
sol
5 strokov česna
1 žlica oljčnega olja
2–3 žlice skute
2 dl polnomastnega navadnega (grškega) jogurta
svež ali suh koper

Priprava:
Kumaro olupimo, grobo naribamo (ne na rezine) in posolimo. Počakamo nekaj minut, da izteče voda, nato ožamemo.
Česen stremo ali res drobno sesekljamo.
V posodi zmešamo skuto, jogurt in oljčno olje. Skuto dobro pretlačimo.
Dodamo česen, ožeto kumaro in premešamo. Po potrebi dosolimo.
Nazadnje začinimo s koprom in po blitvini juhi ponudimo z dunajsko ocvrtimi sardelami.

Opomba: S skuto je caciki »bolj lahek«. Če jo izpustimo, moramo obvezno dodati nekaj žlic goste (mastne) kisle smetane.