Sredin namig za kosilo: Pečen krompir z zeliščno skuto

Glavna jed ob bogati solati; priprava 5 minut, čas peke 30 minut

Objavljeno
30. marec 2015 13.48
PEČEN KROMPIR Z ZELIŠČNO SKUTO
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

8–10 srednje velikih krompirjev

sol

250 g skute

sveža ali suha zelišča (drobnjak, peteršilj, timijan ipd.)

nariban hren po okusu

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.

Krompirje čim bolj enake velikosti temeljito umijemo in neolup­ljene prerežemo na polovico. Položimo jih na pekač s prerezano stranjo navzgor in postavimo v segreto pečico.

Za zeliščno skuto v posodici z vilicami pretlačimo skuto in ji vmešamo narezana sveža zelišča (ali potresemo suha), po želji nariban hren, solimo in premešamo. Če želimo bolj tekočo omako, dodamo skuti jogurt ali kislo smetano.

Krompir je pečen, ko dobi zlato rumeno barvo in se nekoliko napihne, za kar potrebuje približno pol ure.

Ponudimo po blitvini juhi še vročega z zeliščno skuto ob veliki skledi radiča z jajcem.