testo
250 g moke, pol žličke soli
jajce, 125 g masla
malo vode po potrebi
nadev
2 večja brokolija
po 100 g poltrdega sira in slanine
3 jajca, 2 dl sladke smetane
sol, parmezan
Priprava:
Iz moke, soli, jajca in maščobe zgnetemo krhko testo, ga oblikujemo v hlebček ali štruco, zavijemo v folijo in postavimo v zamrzovalnik, da se ohladi.
Brokoliju odstranimo spodnji del stebla, drugo narežemo na manjše kose. Stresemo v lonec z nekaj slanega kropa. Kuhamo 2–3 minute. Blanširani brokoli odcedimo, vodo prihranimo.
Slanino in sir narežemo na drobne kocke. Jajca s smetano v posodici razžvrkljamo, začinimo s soljo. Parmezan naribamo.
Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo namaščen model za pito, tudi rob. Po njem razporedimo malo ohlajen brokoli, potresemo s sirom in slanino, prelijemo z jajčno mešanico. Potresemo s parmezanom. V pečici, segreti na 180 ºC, pečemo dobre pol ure. Ponudimo kot glavno jed s solato iz naribanega korenčka.