Sredin namig za kosilo: Puranji zrezki v začinjeni smetanovi omaki

Z muškatnim oreščkom in svežim majaronom bo prava spomladanska hranilna bomba. Priprava vam bo vzela 
10 minut, čas kuhanja pa tudi 10 minut.

Objavljeno
25. marec 2016 15.49
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g puranjih prsi
  • žlica olja
  • četrt do pol žličke muškatnega oreščka
  • šopek svežega majarona (ali suh iz kozarčka)
  • sol
  • 2 dl sladke smetane za kuhanje
  • 2 dl mleka
  • žlica moke


Priprava:

  1. Puranje prsi narežemo na trakove ali tanke zrezke.
  2. Dobro ponev z oljem segrejemo, vanjo položimo meso in ga na srednje močnem ognju opečemo z obeh strani.
  3. Ogenj zmanjšamo, meso poprašimo z moko, takoj prilijemo smetano in mleko ter premešamo. Solimo, bogato začinimo z muškatnim oreščkom in nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 5 minut.
  4. Če se je omaka za naš okus preveč zgostila, prilijemo mleko ali vodo.
  5. Nazadnje omako začinimo s svežim majaronom in ponudimo z njoki in pisano sezonsko solato, denimo endivijo z radičem in črno redkvijo.