- 320 g riža
- 400 g zamrznjenega graha
- sol
- oljčno olje
- čebula
- koromač z listi
- 50 g potrdega sira
- 1,5 litra kokošje jušne osnove ali vode
Priprava:
- Čebulo olupimo in drobno narežemo. Koromač narežemo na kose, liste prihranimo.
- Pristavimo jušno osnovo in jo segrejemo do vrenja.
- Na oljčnem olju svetlo prepražimo narezano čebulo. Dodamo bel riž, premešamo, da postekleni in prilijemo jušno osnovo. Riž kuhamo 10 minut oziroma toliko časa, da je že skoraj povsem kuhan.
- K rižu stresemo grah, koromač, premešamo in odkrito kuhamo še približno 5 minut.
- Sveže lističe koromača grobo narežemo in z njimi začinimo riž. Odstavimo in vmešamo sir.
- Vse dobro premešamo in ponudimo s zeleno solato z naribanim korenčkom.
Opomba: Vrsto riža izberite po okusu. Če boste izbrali riž za rižoto, uporabite ustrezen postopek kuhanja z dodajanjem vroče tekočine po zajemalkah.