Sredin namig za kosilo: Rizi bizi s koromačem

Vrsto riža izberite sami. Priprava priloge vam bo vzela 10 minut, čas kuhanja pa še dodatnih 15-20 minut.

Objavljeno
12. november 2016 18.50
RIZI BIZI
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 320 g riža
  • 400 g zamrznjenega graha
  • sol
  • oljčno olje
  • čebula
  • koromač z listi
  • 50 g potrdega sira
  • 1,5 litra kokošje jušne osnove ali vode

Priprava:

  1. Čebulo olupimo in drobno narežemo. Koromač narežemo na kose, liste prihranimo.
  2. Pristavimo jušno osnovo in jo segrejemo do vrenja.
  3. Na oljčnem olju svetlo prepražimo narezano čebulo. Dodamo bel riž, premešamo, da postekleni in prilijemo jušno osnovo. Riž kuhamo 10 minut oziroma toliko časa, da je že skoraj povsem kuhan.
  4. K rižu stresemo grah, koromač, premešamo in odkrito kuhamo še približno 5 minut.
  5. Sveže lističe koromača grobo narežemo in z njimi začinimo riž. Odstavimo in vmešamo sir.
  6. Vse dobro premešamo in ponudimo s zeleno solato z naribanim korenčkom.


Opomba: Vrsto riža izberite po okusu. Če boste izbrali riž za rižoto, uporabite ustrezen postopek kuhanja z dodajanjem vroče tekočine po zajemalkah.