- 320 - 360 g mešanice riža, ješprenja in pire (ali parboiled riža)
- četrt glave zelja
- manjša čebula
- kumina, rožmarin, sol, poper
- 2 para pečenic
- žlica olja
Priprava:
- Čebulo in zelje narežemo na manjše kose, drobno sesekljamo rožmarin ter vse skupaj stresemo v globoko ponev. Prilijemo olje, pristavimo in kratko popražimo.
- Potem dodamo mešanico žit, krepko mešamo 2 minuti, nato zalijemo s kozarcem vode.
- Začinimo s kumino in na vse skupaj položimo pečenici. Pokrijemo in kuhamo 15 - 20 minut, vmes po potrebi prilivamo vodo.
- Pečenici vzamemo iz ponve, ju narežemo na rezine in vrnemo v ponev.
Namig: »Rižoto« ponudimo z veliko skledo solate, denimo zelene solate z redkvicami in nadrobljenim kozjim sirom.
Pa dober tek!