Sredin namig za kosilo: Rižota z zeljem in pečenico

Pisana rižota, ki ni samo rižota, pač pa mešanica riža, pire in ječmena. Za pripravo in kuho potrebujete 30 minut.

Objavljeno
27. november 2015 10.33
Sestavine:
  • 320 - 360 g mešanice riža, ješprenja in pire (ali parboiled riža)
  • četrt glave zelja
  • manjša čebula
  • kumina, rožmarin, sol, poper
  • 2 para pečenic
  • žlica olja


Priprava:

  1. Čebulo in zelje narežemo na manjše kose, drobno sesekljamo rožmarin ter vse skupaj stresemo v globoko ponev. Prilijemo olje, pristavimo in kratko popražimo.
  2. Potem dodamo mešanico žit, krepko mešamo 2 minuti, nato zalijemo s kozarcem vode.
  3. Začinimo s kumino in na vse skupaj položimo pečenici. Pokrijemo in kuhamo 15 - 20 minut, vmes po potrebi prilivamo vodo.
  4. Pečenici vzamemo iz ponve, ju narežemo na rezine in vrnemo v ponev. 

Namig: »Rižoto« ponudimo z veliko skledo solate, denimo zelene solate z redkvicami in nadrobljenim kozjim sirom.

Pa dober tek!