- 3 rdeče pomaranče
- 2 rdeči čebuli
- 100 g temnih oljk
- 250 g rukole ali pisanega radiča
- polivka
- oljčno olje
- balzamični kis
- sok rdeče pomaranče
- sol, poper
- 2 žlici grobo mletih slanih pistacij
Priprava:
- Najprej naredimo polivko: v posodici pomešamo olje, kis, sok rdeče pomaranče, sol, poper in mlete pistacije.
- Rdeče pomaranče olupimo z nožem in krhlje filiramo, tako da odstranimo vse lupinice posameznih krhljev. Če ne gre, pomaranče preprosto razdelimo na krhlje ali narežemo na kose, velike za grižljaj.
- Čebulo tanko nalistamo, rukolo očistimo.
- V solatno skledo naložimo rukolo, čebulo in pomarančo, prelijemo s polivko in previdno premešamo.
Namig: Ponudimo kot osvežilno solato ob njokih z bolonjsko omako.