Sredin namig za kosilo: Solata z rdečimi pomarančami

Zdaj je pravi čas zanje. Priprava vam bo vzela le 10 minut, naredili pa si boste krožnik zdravja! Pa dober tek!

Objavljeno
01. april 2016 15.57
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 3 rdeče pomaranče
  • 2 rdeči čebuli
  • 100 g temnih oljk
  • 250 g rukole ali pisanega radiča
  • polivka
  • oljčno olje
  • balzamični kis
  • sok rdeče pomaranče
  • sol, poper
  • 2 žlici grobo mletih slanih pistacij

Priprava:
  1. Najprej naredimo polivko: v posodici pomešamo olje, kis, sok rdeče pomaranče, sol, poper in mlete pistacije.
  2. Rdeče pomaranče olupimo z nožem in krhlje filiramo, tako da odstranimo vse lupinice posameznih krhljev. Če ne gre, pomaranče preprosto razdelimo na krhlje ali narežemo na kose, velike za grižljaj.
  3. Čebulo tanko nalistamo, rukolo očistimo.
  4. V solatno skledo naložimo rukolo, čebulo in pomarančo, prelijemo s polivko in previdno premešamo.

Namig: Ponudimo kot osvežilno solato ob njokih z bolonjsko omako.