2 večja jajčevca
oljčno olje
par kranjskih klobas (ali 100 g mesnate slanine)
2 rdeči papriki
strok česna
pločevinka vloženega paradižnika
4 žlice balzamičnega kisa
400 g testenin
sol, poper
Priprava:
Jajčevca, rdečo papriko, klobaso (ali slanino) narežemo na kocke. Vse skupaj stresemo v ponev, poškropimo z oljem, solimo, popramo, na hitro popražimo in pokrito dušimo 10 minut.
Dodamo paradižnik iz pločevinke in dušimo še 5–10 minut.
Medtem v večji količini slane vode skuhamo testenine na zob.
Omako odstavimo, dodamo strt česen, jo začinimo z balzamičnim kisom, 2 žlicama oljčnega olja in vmešamo kuhane testenine. Dobro premešamo in takoj ponudimo.
Zraven se prileže zelena solata ali endivija z arašidi.