Sredin namig za kosilo: Testenine s klobaso in jajčevci

Z aromatičnim balzamičnim kisom; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
05. november 2014 10.04
TESTENINE S KLOBASO IN JAJČEVCI
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

2 večja jajčevca

oljčno olje

par kranjskih klobas (ali 100 g mesnate slanine)

2 rdeči papriki

strok česna

pločevinka vloženega paradižnika

4 žlice balzamičnega kisa

400 g testenin

sol, poper

 

Priprava:

Jajčevca, rdečo papriko, klobaso (ali slanino) narežemo na kocke. Vse skupaj stresemo v ponev, poškropimo z oljem, solimo, popramo, na hitro popražimo in pokrito dušimo 10 minut.

Dodamo paradižnik iz pločevinke in dušimo še 5–10 minut.

Medtem v večji količini slane vode skuhamo testenine na zob.

Omako odstavimo, dodamo strt česen, jo začinimo z balzamičnim kisom, 2 žlicama oljčnega olja in vmešamo kuhane testenine. Dobro premešamo in takoj ponudimo.

Zraven se prileže zelena solata ali endivija z arašidi.