Sredin namig za posladek: Pečena nadevana jabolka

Preprosta sladica, ki jo boste pripravili v 15 minutah. Pekla se bo še okoli 20 minut, vmes stepete še sladko smetano in le še ponudite. Pa dober tek!

sre, 23.03.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 4 jabolka
  • za dobro pest različnega suhega sadja (hruške, rozine, datlji)
  • pest oreščkov (mandlji, orehi)
  • 2 žlici medu
  • pomaranča
Priprava:
  1. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
  2. Pomarančo prerežemo in stisnemo sok.
  3. Suho sadje drobno narežemo in v posodici prelijemo s polovico pomarančnega soka in pustimo namakati.
  4. Cela jabolka izvotlimo z nožičkom ali žličko, da odstranimo peščišče. Če želimo, da bodo bolj bogato nadevana, odprtino povečamo. Postavimo jih pokonci v model, tesno drugo ob drugem, da se ne prevračajo.
  5. Peščišča damo v kozico, prilijemo vodo, da pokrije vse skupaj, dodamo žlico sladkorja in kuhamo nekaj minut, da dobimo kompot. Prihranimo.
  6. Oreščke narežemo bolj grobo in jih dodamo k namočenemu suhemu sadju. Vse skupaj v posodici pomešamo z medom. Z nadevom napolnimo jabolka v pekaču.
  7. V jabolčni kompot prilijemo preostanek pomarančnega soka in tekočino nalijemo ob jabolka v pekaču. Pekač postavimo v segreto pečico za 15-20 minut, da se jabolka zmehčajo, a ne preveč, sicer razpadejo.
  8. Ponudimo kot sladico s stepeno smetano po paradižnikovi enolončnici s testeninami in fižolom.

Prijavi sovražni govor