Torkov namig za kosilo: Ajdova kaša s hrenovkami

Preprosto in hitro pripravljeno; priprava 10 minut, čas kuhanja 15–20 minut

Objavljeno
23. oktober 2015 14.25
AJDOVA KAŠA
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
200 g ajdove kaše
3 sveži paradižniki ali pločevinka vloženega paradižnika
2 korenčka
3 stroki česna
žlica ali dve olja
2 para kakovostnih hrenovk s čim večjim deležem mesa
peteršilj, sol

Priprava:
Paradižnik in korenje očistimo in narežemo na kocke. Stresemo v kozico in na olju popražimo oziroma podušimo v paradižnikovem soku.
Ajdovo kašo oplaknemo na rešetu in stresemo v kozico k zelenjavi.
Prilijemo vodo, da kašo povsem pokrije, in pokrito kuhamo 10 minut.
Hrenovke narežemo na kolesca in zdaj dodamo h kaši.
Odstavimo, pokrijemo in pustimo pokrito še 5 minut, da se hrenovke ogrejejo, kaša pa vpije vodo in z njo hranilne snovi.
Nazadnje vmešamo še strt česen in peteršilj.
Ponudimo s skledo sezonske solate, na primer iz kuhane cvetače in brokolija.

Različica:
Hrenovke in česen posebej popecite in jih tik pred postrežbo vmešajte med kašo. Še boljše, namesto hrenovk specite lep kos sveže tunine.