- večji sladki krompir
- 2 skodelici kuhane čičerke ali enaka količina vložene iz pločevinke
- 50 g pancete ali ostankov suhih klobas ali salam
- večji por
- rožmarin, sol, poper
- pločevinka vloženega paradižnika
- 3 stroki česna
Priprava:
- Panceto narežemo in stresemo v posodo. Sladki krompir olupimo, narežemo na kocke, na kolobarje narežemo por in vse stresemo v posodo k panceti. Pristavimo, po potrebi dodamo malo olja in na hitro popražimo.
- Dodamo paradižnik, solimo, popramo, začinimo s sesekljanim rožmarinom in pokrito kuhamo 15 minut, da se krompir zmehča.
- Nazadnje vmešamo kuhano čičerko, strt česen in kuhamo še 5 minut, da se čičerka ogreje.
Namig: Postrežemo z rižem in solato, na primer endivijo s poširanim jajcem.