Torkov namig za kosilo: Hladna paradižnikova juha 
s koromačem

Lahka kakor peresce in 
pripravljena v 10 minutah. Za hitrejše ohlajanje lahko juhi pripravite tudi hladno kopel.

Objavljeno
29. julij 2016 19.58
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 3 sveži paradižniki
  • 1 koromač
  • 1 manjša čebula
  • 3 stroki česna
  • pol skodelice suhega belega vina
  • sol, feferon
  • 2 skodelici jušne osnove


Priprava:

  1. Narežemo paradižnik, koromač, čebulo in česen. Liste koromača prihranimo.
  2. Vso zelenjavo stresemo v lonec, prilijemo vino in juho, začinimo, segrejemo do vrenja in nato pri šibkem ognju pokrito kuhamo 20 minut, da se zelenjava povsem zmehča.
  3. Zatem vse pretlačimo s paličnim mešalnikom in napol ohladimo v ledeni vodni kopeli. Postrežemo s prihranjenimi listi koromača, za glavno jed naj bo pečen puranji zrezek s sirom in kos hrustljavega kruha.