Torkov namig za kosilo: Kremna juhica iz rukole

Z veliko antioksidanti; priprava 2 minuti, čas kuhanja 10 minut

Objavljeno
29. december 2014 12.29
RUKOLA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

3 pesti rukole

1 krompir

2 stroka česna

sol, poper

kisla smetana

 

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na kocke. V manjši količini slane vode ga skuhamo do mehkega.

H krompirju dodamo rukolo, zalijemo z vodo ali jušno osnovo in kuhamo 5 minut.

Zmehčano rukolo pretlačimo s paličnim mešalnikom v kremno juhico.

Juho začinimo s soljo in poprom, strtim česnom, vmešamo še kislo smetano, kakšno žlico ali dve, in takoj ponudimo.

Po juhi se priležejo testenine s tunino omako in radičeva solata s koruzo.