Torkov namig za kosilo: Mineštra s piščančjim mesom in zimsko zelenjavo

Hranljiva dišavna juha, ki pogreje. Priprava traja 10 minut, čas kuhanja p še 15-20 minut. Dober tek!

Objavljeno
06. marec 2017 11.36
koman*hrana
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • večji por
  • večji rumen in rdeč korenček
  • pol manjše zelene
  • pol manjše kolerabe
  • čebula
  • pol cvetače z listi
  • 2 krompirja
  • 500 piščančjega mesa (zgornji deli beder brez kosti in kože)
  • sol, poper
  • malo maščobe za praženje
  • ščep mletih klinčkov


Priprava:

  1. Por, korenčka, zeleno, krompir, čebulo in kolerabo narežemo na manjše kose. Cvetači odstranimo liste, jih narežemo na kocke, cvetove pa razdelimo na socvetja. Vse prihranimo.
  2. Meso narežemo na manjše kose in stresemo v lonec. Dodamo malo maščobe in pražimo 2 minuti.
  3. Dodamo vso zelenjavo in pražimo dalje 5 minut.
  4. Zdaj zalijemo z vodo, solimo, popramo, začinimo s klinčki in zavremo. Dalje kuhamo nad šibkim ognjem 10 - 15 minut, da se krompir zmehča.
  5. Ponudimo kot toplo in blagodejno juho po napornem delovnem dnevu. Po juhi si privoščimo palačinke z domačo marmelado.


Koristen nasvet: Kadar kuhamo juho, čas kuhanja pospešimo na preprost način. Vse sestavine v loncu najprej prelijemo s toliko vode, da sega prst visoko preko vseh sestavin, to zavremo in kuhamo nekaj minut, nato postopno prilivamo vodo, kolikor je potrebujemo. Pri kremnih juhah, ki jih bomo pretlačili, brez težav vodo prilijemo šele na koncu, tik preden juho pretlačimo. Saj veste, juhe ne postrežemo vroče, da si že s prvo žlico opečemo jezik, ampak s temperaturo okoli 60 stopinj.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.