Torkov namig za kosilo: Pečena buča s česnovim maslom

Za prste oblizniti; priprava 10 minut, čas peke 25–30 minut.

Objavljeno
23. september 2014 10.47
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

* 1 kg muškatne buče

* 2 žlici masla

* svež ali suh žajbelj

* 5 strokov česna

* sol

Priprava

Pečico segrejemo na 200 ºC.

Bučo olupimo, narežemo na malo večje kose, naložimo v pekač in postavimo v segreto pečico. Pečemo približno 20 minut, da se buča že malo zmehča in robovi rahlo porjavijo.

Medtem posebej v kozici razpustimo maslo, dodamo strt ali narezan česen in žajbelj ter nad šibkim ognjem pražimo le toliko, da česen zadiši. S to omako prelijemo bučo v pečici in pečemo še največ 10 minut.

Ponudimo s kruhom po brokolijevi juhi kot prilogo k pečenemu puranjemu zrezku.

 

Različica: Proti koncu peke buči dodamo malo sira, najbolje kozjega, in počakamo, da se lepo stopi in zapeče.