Torkov namig za kosilo: Pečena koruza

Z domačega štedilnika; 
čas peke 10-15 minut.

Objavljeno
12. avgust 2016 17.26
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 4 storži sladke koruze


Priprava:

  1. Koruznim storžem odstranimo liste, storže narežemo na pol, naložimo na ponev z luknjičavim dnom za peko kostanja in postavimo na plinski štedilnik. Nad šibkim (!) ognjem pečemo približno 10 minut, med peko storže obračamo.
  2. Ponudimo po grahovi rižoti in poletni solati s sirom feta.


Opomba: Najslajša je mlada mlečna koruza, ki zori prav zdaj v avgustu.


Koristen nasvet: Nimate ne plinskega štedilnika ne ponve za kostanj? Potem bo treba koruzo skuhati, kar je zelo preprosto: olupljene storže položite v rahlo slano vodo, jo zavrite in nato nad šibkim ognjem kuhajte 7 minut. Božansko dobro.