Torkov namig za kosilo: Pita iz listnatega testa s skuto, kranjsko klobaso in stročjim fižolom

Imenitna za predjed, prilogo, prigrizek ali lahko večerjo. Priprava traja 10, čas peke pa še 30 minut
.

Objavljeno
06. september 2016 13.56
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 lista razvaljanega svežega listnatega testa
  • par kranjskih klobas
  • 500 g skute
  • 250 g stročjega fižola
  • sol, poper, šetraj, timijan
  • 3 jajca

Priprava:
  1. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
  2. Stročji fižol očistimo, narežemo na majhne kocke in stresemo v rahlo slan krop za 10 miniut.
  3. Nizek pekač iz pečice obložimo s papirjem za peko in nanj položimo oba lista testa drugega poleg drugega. Testo prepikamo z vilicami na več mestih in porinemo v segreto pečico za 15 minut, da se slepo speče.
  4. Kuhan stročji fižol odcedimo in postavimo na hladno, da se napol ohladi.
  5. Kuhane klobase drobno narežemo in stresemo v skledo. Dodamo skuto, jajca, začimbe, nato ohlajen stročji fižol in vse krepko premešamo.
  6. Slepo pečeno testo vzamemo iz pečice, nanj hitro naložimo nadev in pekač vrnemo v pečico za 15 minut, da se speče do konca.
  7. Ponudimo kot predjed, večerni prigrizek ali kot glavno jed ob krompirjevi solati s kumarami.