- 2 lista razvaljanega svežega listnatega testa
- par kranjskih klobas
- 500 g skute
- 250 g stročjega fižola
- sol, poper, šetraj, timijan
- 3 jajca
Priprava:
- Pečico vklopimo na 200 stopinj.
- Stročji fižol očistimo, narežemo na majhne kocke in stresemo v rahlo slan krop za 10 miniut.
- Nizek pekač iz pečice obložimo s papirjem za peko in nanj položimo oba lista testa drugega poleg drugega. Testo prepikamo z vilicami na več mestih in porinemo v segreto pečico za 15 minut, da se slepo speče.
- Kuhan stročji fižol odcedimo in postavimo na hladno, da se napol ohladi.
- Kuhane klobase drobno narežemo in stresemo v skledo. Dodamo skuto, jajca, začimbe, nato ohlajen stročji fižol in vse krepko premešamo.
- Slepo pečeno testo vzamemo iz pečice, nanj hitro naložimo nadev in pekač vrnemo v pečico za 15 minut, da se speče do konca.
- Ponudimo kot predjed, večerni prigrizek ali kot glavno jed ob krompirjevi solati s kumarami.