- zavitek suhih jajčnih vlivancev (500g)
- 250 g zelene leče
- čebula
- lovor
- žlica olja
- korenček
- pol žličke mlete paprike
- sol, poper
- pol kozarca rdečega vina
- 2 - 4 pare hrenovk ali pivskih klobas
Priprava:
- Korenček in čebulo drobno narežemo in na žlici olja na hitro popražimo. Potresemo z mleto papriko, dodamo lečo, zalijemo z vodo, solimo in popramo, začinimo z lovorjem ter kuhamo 40 minut.
- V visok lonec nalijemo vodo, jo solimo, pristavimo in v krop preko cedila vlivamo testo za vlivance. Kuhamo približno 7 minut.
- Kuhane odcejene vlivance stresemo v servirno skledo in zabelimo z maslom. Po želji jih popečemo v ponvi na malo masla.
- Leči dodamo na kolesca narezane hrenovke, po okusu okisamo z vinom in kuhamo še 5 minut.
- Jajčne vlivance ponudimo z lečno prikuho in sezonsko solato.