Torkov namig za kosilo: Testeninska solata s piščancem, grozdjem in jogurtom

Osvežilna sezonska solata; priprava 20 minut

Objavljeno
20. oktober 2014 11.08
TESTENINSKA SOLATA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

200 g piščančjih prsi

150 g majhnih testenin

250 g belega namiznega grozdja

manjša čebula

šopek drobnjaka ali 2 mladi čebulici

3 dl naravnega tekočega jogurta

2 žlički gorčice

sol, kis, olje

 

Priprava:

Piščančje prsi položimo v lonec, dodamo timijan, sol in prilijemo vodo, da je meso pokrito. Pristavimo. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo 10 minut.

Medtem grozdne jagode razpolovimo in razpečkamo. Stresemo jih v solatno skledo.

Čebulo drobno narežemo in dodamo grozdju.

Zdaj bo najbrž piščanec že gotov – vzamemo ga iz vode in ohladimo.

V lonec dolijemo malo vode (ali nalijemo novo), jo zavremo in v krop stresemo drobne testenine. Skuhamo jih al dente, odcedimo in dobro oplaknemo s hladno vodo.

Posebej v posodici zmešamo jogurt, gorčico, olje, kis, sol in poper.

Meso narežemo na rezine, koščke in stresemo v skledo. Dodamo še testenine in vse skupaj prelijemo s polivko. Dobro premešamo in ponudimo ob žitni polpeti po bučni juhi z bučnimi semeni. Ne bo odveč niti kos ananasa za posladek.