Sestavine:
200 g piščančjih prsi
150 g majhnih testenin
250 g belega namiznega grozdja
manjša čebula
šopek drobnjaka ali 2 mladi čebulici
3 dl naravnega tekočega jogurta
2 žlički gorčice
sol, kis, olje
Priprava:
Piščančje prsi položimo v lonec, dodamo timijan, sol in prilijemo vodo, da je meso pokrito. Pristavimo. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo 10 minut.
Medtem grozdne jagode razpolovimo in razpečkamo. Stresemo jih v solatno skledo.
Čebulo drobno narežemo in dodamo grozdju.
Zdaj bo najbrž piščanec že gotov – vzamemo ga iz vode in ohladimo.
V lonec dolijemo malo vode (ali nalijemo novo), jo zavremo in v krop stresemo drobne testenine. Skuhamo jih al dente, odcedimo in dobro oplaknemo s hladno vodo.
Posebej v posodici zmešamo jogurt, gorčico, olje, kis, sol in poper.
Meso narežemo na rezine, koščke in stresemo v skledo. Dodamo še testenine in vse skupaj prelijemo s polivko. Dobro premešamo in ponudimo ob žitni polpeti po bučni juhi z bučnimi semeni. Ne bo odveč niti kos ananasa za posladek.